Body Contouring

Abdominoplastie (buikwandcorrectie)

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering en/of operaties kan de buikwand zo verslappen dat er een hangbuik ontstaat. Met een abdominoplastie kan dit degelijk worden gecorrigeerd. Hierbij wordt enkel de overtollig huid met het onderliggend vetweefsel verwijderd; er verandert niets aan je buikspieren, darminhoud noch het vetweefsel rondom je darmen. Door de eerdergenoemde oorzaken zijn de rechte buikspieren verslapt en zijwaarts verplaatst waardoor de buikwand als geheel verzwakt voorkomt. Tijdens deze operatie wordt de buikwand (bestaande uit de rechte en schuine buikspieren) dan verstevigd waarna je mooiere taille aan overhoudt. De navel wordt op een andere plaats ingehecht en worden de flanken bijgewerkt met liposuctie als finishing touch. Op de consultatie wordt een geïndividualiseerd behandelplan opgesteld op basis van je wensen, je lichaamsbouw en de mogelijke opties en technieken. Let wel, een buikwandcorrectie is geen vermageringsoperatie maar figuurcorrigerend.

Armlift

Sterk vermageren en/of ouder worden kunnen ervoor zorgen dat de huid aan de binnenzijde van de bovenarmen gaat hangen en te slap voorkomt. Sporten zal enkel effect hebben op de spieren en niet op de overtollige huid met het onderliggend vetweefsel. Brachioplastie, of een armlift, is een operatie die het hangend gedeelte van de bovenarm hervormt, dit vanaf de elleboog tot in de oksel, soms noodzakelijk tot in de zijkant van de borstkas. Na zo’n operatie zal de bovenarm strakker gaan staan en verbeterde contour bevatten. Tijdens de consultatie word je uitgebreid uitgelegd welke techniek bij jou van toepassing is en welke bijbehorende littekens je nadien zal hebben.

Dijlift

De huid met onderliggend vetweefsel ter hoogte van de bovenbenen kan gaan hangen en plooien vormen na overmatig gewichtsverlies of bij het ouder worden; dit heeft disproportionele lichaamsverhoudingen tot gevolg. Afhankelijk welke techniek noodzakelijk zal zijn bij jou, wordt met een dijlift dit gecorrigeerd waarbij de verticale of de horizontale component aangepakt dient te worden, soms beide samen. Deze ingreep wordt gecombineerd met uitgebreide liposuctie ter verbetering van de bovenbeencontouren.

Liposuctie

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen van hardnekkige vetophopingen die maar niet willen verdwijnen met een gezonde sportieve levensstijl. Een belangrijke voorwaarde voor een goed resultaat na zo’n liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is; dit wordt nagegaan op de consultatie. Evenals een buikwandcorrectie is liposuctie een figuurcorrigerende behandeling en wordt dus niet toegepast om te vermageren.

Lipofilling

Lipofilling is een natuurlijke methode waarbij je lichaamseigen vetweefsel wordt verkregen door liposuctie. Deze apart opgevangen vethoeveelheid wordt bereid en is klaar voor injectie om een verbetering te geven ter hoogte van zones waar volume- en contourcorrecties nodig zijn. Er zijn uiteenlopende redenen waarom vettransplantatie een welgeplaatste behandeling kan zijn, bijv. het verbeteren van littekens, na brandwonden, na eerdere operaties, na (borst)kanker, huidrimpels. De mogelijkheden met lipofilling worden uitvoerig met je op voorhand besproken, indien je in aanmerking komt hiervoor.

Maak een afspraak